Sūrių rūkymas

Kiekvienam lietuviui dera žinoti, kad jis valgo ne šiaip varškės sūrį. Europos Komisija prieš keletą metų jį įtraukė į saugomų produktų sąrašą. Įdomu, kad visiems įprastas varškės sūris tapo trečiuoju lietuvišku saugomu produktu Europos Sąjungoje.

Lietuvoje varškės sūris XVI amžiaus dvarų inventoriuose buvo gaminamas jau viduramžiais. Daug rankų darbo reikalaujantis gamybos būdas, kai masė rankomis kemšama į tradicinius reto audinio trikampius sūrmaišius, kurių platesnis galas užrišamas mazgu, ir sūris įgauna specifinę trikampės prizmės su suapvalintais kampais formą, išsaugotas iki šių dienų. Tai yra neatsiejama Lietuvos kulinarinio ir tautinio paveldo bei įvaizdžio dalis.

Mūsų sodyboje įrengtoje rūkykloje, rūkomi ne tik vietinių ūkininkų spausti sūriai, bet ir atskleidžiamos visos karšto ir šalto rūkymo paslaptys. Edukacijos metu stebėsite darbo eigą ir galėsite degustuoti bei įsigyti sūrį.

Kaina: priklauso nuo dalyvių skaičiaus.
Rekomenduojama:  suaugusiems.